17 Mart 2013 Pazar

Program Yazmanın Adımları-1


Merhaba arkadaşlar;

Bu yazımızda program yazmanın temel adımlarından bahsedeceğiz. Bir önce ki yazımızı okursanız veya okudunuzsa bir problem ve problem için çözüm önerisi sunmuştuk. Çözüm önerileri çoğaltılabilir veya farklılaşabilir. Bizim için önemli olan en ideal çözümdür.

Şimdi sizinle problem çözmenin yani program yazmanın temel adımlarından bahsedeceğim. Bu adımlardan birincisi problemdir. Öyle ya bir sorun problem olmadan program yazılmaz. Bir problem bulalım kendimize önce. Bu tanımlara dilerseniz kuru kuruya değil de bir örnek üzerinden devam edelim. Önce her adımın tanımını yapacağız ve sonra beraberce (bu noktada yorumlarınızla bizlere katkıda bulunabilirsiniz demek istiyorum.) problem ve çözüm belirleyeceğiz.

Problem normal konuşma veya yazma diliyle tanımlanan işlemdir. Bu aşama önemlidir çünkü problem ihtiyacı belirtir. Örneğin sizden birisi stok takip programı yazmanızı istedi ancak bu A şahsı aracı. Siz programı yazdınız sonradan asıl kişi bu kişi de B şahsı olsun sizden asıl istediğinin bir eklenti kendisinde var olan bir stok takip programı için bir alarm eklentisi istiyor. Yaptığınız çalışma tamamen boşuna gitti. Ne kadar sinir bozucu bir durum değil mi? Size tavsiyem arkadaşlar eğer bir program istediyse biri sizden ayrıntılı bir şekilde ne istediğini öğrenin. Siz kendiniz içinde bir program yazıyorsanız ihtiyaçlarınızı ayrıntılı bir şekilde yazın. İşte problemin belirlenmesi bu şekilde arkadaşlar.

Yazının fazla uzun olmaması için her yazıda bir adımdan bahsedeceğiz. Daha faydalı olabilmek açısından örneklendirerek yazıyorum. Umarım faydalı olur. Hayırlı çalışmalar diliyorum.

ganiturkan.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder