21 Mart 2013 Perşembe

Program Yazmanın adımları-2


Merhaba arkadaşlar;
Daha öce ki yazımız da bir stok takip programı örneği ile problemi belirlemeyi konuşmuştuk. Şimdi ise çözüm yönteminin belirlenmesi hakkında biraz konuşalım. Bu programlamanın ikinci adımıdır. Bu kısmı genel çözüm yaklaşımı şeklinde düşünelim. Temel adımlarını belirleyeceğiz. Tabiri caiz ise kavram haritasını çıkartacağız. Programın akış diyagramlarını belirleyeceğiz.
Önceki hafta verdiğimiz örnekten devam edelim. Stok takip programında temel girişler ve temel çıkışlar ne olabilir. Bun bi düşünelim. Bir adet veri tabanı şart tabi ki başka bir ürün girdi ve çıktı birimleri sonra ürünü sayısını takip edecek bir sistem vs. vs.
İşte bütün bunların bilinmesi bir başlangıç. Stok takip programı için temel bilgiler. Bu bilgileri bildik şimdi ne yapacağız? Hangi birimi nereye yazacağız? Veri tabanın da neler olmalı? Veri tabının şekli ne olmalı? Ara yüz de neler bulunacak? İşte bunların belirlenmesi de bir çözüm yöntemi belirleme için sorulması gereken sorular tabi bu sorular durumlara göre çoğaltılabilir.
Bu seferlikte bu kadar bir sonraki yazımız da buluşmak dileği ile…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder